Een afspraak maken? Snel en Simpel!

- klik op de link "online agenda" hiernaast of op de bovenbalk 
- klik op de gewenste "vrij" staande afspraak (groen) 
- vul uw naam en voornaam in het nieuw venster in  (eerste afspraak ? vul dan aub ook de andere velden in) 
- bevestig uw keuze door te klikken op "bewaren" 

icon  INTAKE FORMULIER : om te voldoen aan de voorzieningen van de wet Colla vraagt onze beroepsorganisatie EUFOM dat elke patiënt een Intake-formulier zou invullen. Deze kan u hier openen en afdrukken. Dank u.

(en français)

DIT IS DE NIEUWE, PROFESSIONELE VERSIE VAN HET EERSTE BOEK (WAARVAN OOK DE TWEEDE OPLAGE WAS UITVERKOCHT).

"Het Hart van de Acupunctuur" wil de acupunctuur terugplaatsen in het oorspronkelijk perspectief van de Chinese geneeskunde, waarbij de naald de scheppende band tussen Hemel en Aarde in de Mens herstelt. Het Shen-bewustzijn dat door deze band ontstaat bezielt en bestuurt de vitale functies. Dit fundament van de Chinese geneeskunde en acupunctuur, dat in de huidige traditionele Chinese geneeskunde (TCM) wat zoek raakte, wordt hier terug de kern van het verhaal.

De re-visitatie van de basisconcepten van de Chinese geneeskunde (Dao, Tai Ji, Yin-Yang, Wu Xing) verduidelijkt hoe de Shen de fysiologie bestuurt.

De diagnostiek, het behandelingsprincipe, de puntenselectie respecteren de TCM logica, maar worden voornamelijk gericht op de belangrijkste ziekteoorzaken: de emotionele toestanden die de Shen verstoren.

Excessieve emoties Qing en deficiënte gevoelens Zhi kunnen pas doeltreffend behandeld worden indien ze precies werden gedifferentieerd. Onzekere psychologische interpretaties zijn hier van secundair belang: voorrang wordt verleend aan eenvoudige palpatietechnieken op de pols en op het abdomen die een betrouwbare diagnose verlenen, welke de basis vormt voor een logische en gestructureerde behandelingsstrategie.

Een belangrijke oorzaak van resistente aandoeningen, Gui, het spook (zie ook op deze site onder "spoken en draken"), vergelijkbaar met het post traumatische stress syndroom, moet niet alleen worden herkend, maar ook gedifferentieerd in verworven of aangeboren Gui en met de gepaste acupunctuurtechniek 'verjaagd'. De aangeboren Gui, emotionele lading overgeërfd van vorige generaties, werd nooit eerder op deze manier benaderd en zijn behandeling opent belangrijke nieuwe therapeutische perspectieven, in perfecte overeenkomst met de Chinese medische fundamenten, maar ook met de huidige epigenetische wetenschap.

Eens het Hart 'leeg' is, bevrijd van emotionele ladingen, wordt de ultieme stap gezet: 'Bu Ming', het 'voeden van de Bestemming'. De naald herstelt de ontvankelijkheid van de Jing structuren (Aarde), zodat zij de Hemelse deugden, de universele scheppingskrachten kunnen ontvangen, welke er de Benshen, de wortels van het bewustzijn, optimaal kunnen aanwakkeren, om de natuurlijke vitaliteit en levensvreugde uit te drukken.

Deze Bu Ming acupunctuur is een eenvoudige, zachte, subtiele maar efficiënte en diepgaande methode die een fundamenteel tekort aanvult in de zogenaamde traditionele acupunctuur. 

Dit boek is te verkrijgen door 45,00 € over te schrijven op het bankn° BE16.9730.3334.2974 van Bruno Braeckman, met vermelding "Hart van de Acupunctuur". Vergeet niet uw volledig adres in te vullen!

SORRY ! OOK DIT IS UITVERKOCHT !!

Om hogere portkosten te vermijden wordt de Nederlands collega's aangeraden te bestellen bij Bol.com.

Wenst u toch liever de eerste, publieke versie te lezen, dan kan u wel de pdf tekst krijgen, voor 15,00 €, door het via "Contact" per mail aan te vragen.

 

 

BlueGecko Solutions Design
© 2022 Bruno Braeckman