+++

Stationsplein 59
8770 Ingelmunster
Tel. 051 699 005


Geslachts- en urinewegen | 10 Sep 2006

Sedert enkele jaren wordt de rol van acupunctuur bij In Vitro Fertilisatie in verschillende vakbladen onderzocht.

Studies tonen aan dat acupunctuur de kans op zwangerschap verhoogt, en ook kalmerend en pijnstillend kan werken op het moment van de embryotransfer. De kans op miskramen vermindert.


Geslachts- en urinewegen | 28 Mar 2007

Chronische prostatitis komt meer voor dan je denkt, en niet alleen bij oudere mannen. Prostaatontstekingen veroorzaken pijnklachten aan de onderbuik, pijn bij het plassen of bij de ejaculatie, en pijn aan de lage rug. Prostatitis is vaak moeilijk te behandelen daar men niet altijd weet wat de oorzaak is. Acupunctuur en Chinese geneeskunde kunnen een alternatief of een aanvulling zijn voor de behandeling met antibiotica.


Spieren en gewrichten | 23 Jan 2007

Naargelang mensen ouder worden ontwikkelen sommige van hen pijn aan de knieën. De knieën kunnen stijf worden en geleidelijk kan het moeilijk worden om nog rond te bewegen.

Kinesitherapie, medicamenten en uiteindelijk operaties brengen soms soelaas, maar aan het lijstje van effectieve therapieën mag men ook acupunctuur toevoegen.


Overige | 03 Dec 2006

Electro-acupunctuur op het punt SP6 is een veilige en efficiënte manier om menopauzale klachten te behandelen.


Spieren en gewrichten | 20 Dec 2006

Er bestaan overtuigende bewijzen dat acupunctuur effectief is in de behandeling van laterale epicondylitis, in de volksmond beter gekend als tenniselleboog.


Kanker | 13 Dec 2006

Ginsengwortel, één van de bekendste Chinese kruiden, wordt gebruikt bij veel aandoeningen.
Een nieuwe studie toont aan dat de overlevingskansen én levenskwaliteit van borstkankerpatiënten stegen met de consumptie van ginseng.


Spieren en gewrichten | 14 Oct 2006

Fibromyalgie is een ingrijpende aandoening van spieren en bindweefsel. De pijnen kunnen het leven van de patiënten beheersen.

De behandeling ervan is niet eenvoudig en kan lang duren. Volgens enkele studies kan acupunctuur helpen om de klachten van de fibromyalgia te verbeteren.


Spieren en gewrichten | 08 Oct 2006

Een Japanse studie toont aan dat eenvoudige acupunctuur op het meest pijnlijke punt in de rug voor een onmiddellijke pijnverbetering zorgt.

Patiënten ondergingen een test en vulden een pijnscoretabel in. Die toonden aan dat er een duidelijk effect van de acupunctuur was.


23 items found   |    << prev  next >>